Language
destinations

Umag

A sport városa

Fedezze fel Umag

Egy édes, festői város Isztria észak-nyugati partján, amelyet eredetileg a római nemesek fedeztek fel maguknak. Ma Horvátország európai kapujának számít. A város először egy kis szigetre lett építve, csak később lett összekötve a parttal. A kis kikötőváros manapság isztriai sportközpontként ismert, mivel rengeteg világhírű teniszjátékost vonzz magához. Próbálja magát beleképzelni egy római nemes vagy nemesasszony szerepébe, ahogy végigsétál Umag utcáin, és élvezze az ősi építészet szépségeit. A város szépsége nem csak a szívét, de a képzelőerejét is magával ragadja.

Látványosságok

Történelmi helyszínek

Umag régi központját velencei stílusú házak díszítik. A régi városfal és az erőd egy része fennmaradt, valamint állnak még a barokk és reneszánsz templomok és épületek is. Umag számos történelmi helyszínnel rendelkezik, ilyen például a Szent Mária templom, a Mária mennybemenetele plébániatemplom és Szent Pelegrin szobra. A művészetek kedvelői, akik érdeklődnek a város történelme és kultúrája iránt, két galériát tudnak meglátogatni Umag városában: a Marin galériát és a Dante Marino Cettina galériát.

Umag városától kilenc kilométerre található Savudrija, Horvátország legnyugatibb pontja. A hely a világítótornyáról ismert, amely a legrégebbi, ma is működő világítótorony az Adriai-tengeren, és egyben az első olyan világítótorony a világon, amely széngázt használt a világításhoz. A világítótorony létrejöttének története egyben az osztrák Metternich gróf balsorsra ítélt szerelmének története is. Amíg ott tartózkodik, menjen le a világítótoronytól mindössze 30 méterre lévő kavicsos tengerpartra, és csodálja meg a gyönyörű Adriai-tengert.

Események

Umag városában évente számos esemény kerül megrendezésre, a leghíresebb közülük az ATP Croatia Open Umag teniszbajnokság, ami a világ legjobb teniszjátékosait és a sport rajongóit is vonzza. A színházrajongók az Arany Oroszlánként ismert Nemzetközi Kamaraszínház Fesztivált is kedvelni fogják. A nemzetközi orgonafesztivál, más néven az Organum Histriae Umag és a Nemzetközi Orgonaverseny a klasszikus zene, különösképpen az orgonák szerelmeseit fogja csábítani. Ha szereti az irodalmat, akkor a Nemzetközi irodalmi Szimpózium a tökéletes program Önnek, ha pedig a tudományt is kedveli, akkor mindenképp látogasson el Forum Tomizza irodalmi és tudományos találkozóra.

Hagyományos helyi ünnepségek is vannak, hajnalig tartó bulikkal, ilyenkor az ősi utcák fiatalos energiákkal telnek meg. Megnyugtató klasszikus zenei koncerteket hallgathat a plébániatemplomban és a főtéren. Ha inkább a nagyobb bulikat kedveli, amelyeken elektronikus zene szól, akkor a Sea Star fesztivál az Önnek való.

Strandok

Számos gyönyörű strand található Umag partjainál, legyen az homokos, sziklás, kövezett vagy kavicsos. Mindenki megtalálja a magának való strandot. Az Osmica strand csupán 2 km-re van Umag központjától, és gyermekes családok számára ideális. A tenger nagyon sekély és könnyen megközelíthető, a gyönyörű növényzet pedig árnyékot biztosít a forró nyári napokon. Van egy gyermekmedence is, egy mókás kalózhajóval a közelében. A sportosabbak számára a Polynesia strand ajánlott. Kavicsos, kövezett és sziklás része is van, számos sportolási lehetőséget kínál, például röplabdázhat a strandon, elmehet az Umagi Teniszakadémiába vagy a vízi sportok központjába, és egy játszótér is van a gyermekek számára.

Legjobb vendéglők

Umag rengeteg étkezési lehetőséget kínál, így meg fogja találni, bármire is vágyik. Amíg ott tartózkodik, kóstolja meg a helyi finomságokat, és az olyan különlegességeket, mint a sonkát, sajtot, sertéshátszínt, tócsnit, trüffelt és a kroštule nevű édességet. Ne felejtse el kipróbálni a mediterrán és helyi halételeket. Ezeket a fogásokat számos étteremben kipróbálhatja, legyen az a Konoba a Rusticaa Konoba Misoa Pergola vagy a Konoba Nonol.

Legjobb szálláshelyek

A turizmus Umag városában hihetetlen mértékű fejlődésen ment keresztül. A nyaralása típusától függően számos különböző wellness hotelt, családi hotelt, kerékpáros hotelt, táborhelyet, vendégházat és egyéb privát szállást találhat.

Vendégház

A Punta apartman 500 méterre található a strandtól és 800 méterre Umag történelmi központjától. Ingyenes Wi-Fi-t és parkolást biztosít vendégei számára, és egy vendéglő is található benne, terasszal és bárral. Minden szoba és apartman műholdas televízióval és légkondicionáló rendszerrel van felszerelve.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A VENDÉGHÁZAKRÓL

Panzió reggelivel

Az Umag buszállomásától 1,2 km-re, és Umag óvárosától 1,5 km-re lévő B&B Carmela ülőalkalmatosságokkal és televízióval rendelkező szállást biztosít. Ingyenes Wi-Fi is a vendégek rendelkezésére áll.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A PANZIÓKRÓL

Hotel

A Katoro Resort üdülőhelyen, a tengertől csak pár lépésre található, felnőttek számára fenntartott Meliá Coral hotel wellnessközponttal, úszómedencékkel és edzőteremmel rendelkezik, valamint ingyenes Wi-Fi-t biztosít a vendégeknek. A fenyőkkel körbevett wellness hotel csupán 3 km-re található Umag központjától. A Meliá látványkonyhás büfééttermet, “á-la-carte” mediterrán vendéglőt, strandklubot és ételbárt üzemeltet.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A HOTELEKRŐL

Közlekedési lehetőségek

Umag egy olyan kisváros, amit gyalog is teljes egészében felfedezhet. Ha gyorsabb akar lenni, akkor bérelhet kerékpárt vagy autót is. Emellett hívhat taxit is. Nem számít, hogy milyen közlekedési módot választ, mindenképpen tartson szünetet, és gyönyörködjön a város, és az azt körülvevő természet szépségében.

Bus routes from and to Umag

Útvonalak Megálló
From Umag to Munich Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
From Umag to Ljubljana Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana 
From Munich to Umag Munich– Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag 
From Ljubljana to Umag Ljubljana   Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag
From Pula to Munich Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag– GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
From Salzburg to Pula Salzburg – Villach –  Bled – Ljubljana Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag– Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
From Pula to Salzburg Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana  – Bled – Villach – Salzburg
From Pula to Ljubljana Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana
Pulából Frankfurtba Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled – Villach – Salzburg –Munich – Augsburg – Ulm – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim –  Frankfurt Airport – Frankfurt
From Pula to Bled Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled
From Poreč to Munich Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
From Poreč to Ljubljana Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana 
From Munich to Pula Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
From Munich to Poreč Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
From Ljubljana to Pula Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
From Ljubljana to Poreč Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
Frankfurtból Pulába Frankfurt –  Frankfurt Airport – Mannheim – Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – Augsburg –  Munich –  Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana – Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
From Bled to Pula Bled – Ljubljana – Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula