Language
airports

Frankfurt (FRA) Repülőtér és transzferek

Fedezze fel Frankfurt (FRA) Repülőtér és transzferek

A Frankfurti Repülőtér a 4. legforgalmasabb légikikötő Európában és a legforgalmasabb Németországon belül, ahol több mint 275 repülőtér járatait szolgálják ki 111 országban. Ez közel 11 millió utast jelent.

Buszjáratok Frankfurt repülőterére

Útvonalak Utazási idő
Frankfurt – APT Frankfurt – Frankfurt 30 perc
Mannheim – APT Frankfurt – Mannheim 1 óra

Késik egy járat a Frankfurti Repülőtéren?

A járatok bármely reptéren késhetnek vagy változhatnak, ez alól a Frankfurti Repülőtér sem kivétel. Általában nem tud mit tenni a transzferrel ilyen esetekben. A hívóközpontunk mindig elérhető a +386 1 431 7777 számon, és segítünk Önnek eljutni haza vagy a hotelébe.

Ha a repülőtéren ragadt, és vár az induló járatára, akkor tekintse meg a repülőtér térképét, hogy megtudja, merre van a legközelebbi kávézó, üzlet vagy a reptéri jegyiroda, ahol segítenek a tájékozódásban.

A repülőtéren

Létesítmények

A Frankfurti Repülőtér nem csak a világ egyik legforgalmasabb repülőtere, hanem az egyik legnagyobb is, így rengeteg kávéház, bár és étterem közül választhat, ahol elütheti az időt a járata indulásáig. Rengeteg jó termék és vámmentes üzlet közül választhat a reptéren.

Biztonság

Az európai repülőtéri biztonsági szolgálatok nem olyan szigorúak, mint az Amerikában lévők, azonban ne feledje, hogy a Frankfurti Repülőtér az egyik legforgalmasabb a világon, így hosszú sorokra számíthat a biztonsági ellenőrzés során. Ahhoz, hogy elkerülje a kényelmetlen, stresszes helyzeteket, próbáljon meg legalább 2,5 órával a járata indulása előtt megérkezni. A légitársaságoknak megvannak a saját maguk szabályai a poggyászokra vonatkozóan, azonban ne feledje, hogy egyes szabályok közösek. Ne próbáljon meg folyadékot vagy éles tárgyakat felvinni a repülőgépre. Ha mégis megpróbálná, akkor elvehetik az italát, feltarthatják a sorban, vagy legrosszabb esetben magyarázkodnia kell majd a biztonsági szolgálatnál, akik mindig elfoglaltak.

Mikor kell érkezni

Javasolt a járat indulása előtt legalább 2,5 órával megérkezni a repülőtérre.

Legfontosabb elérhetőségek

Repülési tervek és menetrendek: +49 (0) 180 – 6 372 4636

A repülőtér bővítése +49 (0) 800 – 234 5679

Talált tárgyak osztálya: +49 (0) 69 690 – 66359

TOVÁBBI ELÉRHETŐSÉGEK

Gyakran ismételt kérdések

Megvehetem a Nomago InterCity járművezetőjétől a Frankfurti Repülőtérre szóló jegyemet?

Vehet jegyet közvetlenül a járművezetőtől is, azonban vegye figyelembe, hogy a transzferbusz lehet, hogy tele lesz. Ezért erősen ajánlott előre megvenni a jegyeket, hogy lefoglalja az ülését. Letöltheti a Nomago mobilalkalmazást is, és megveheti a jegyeit ott is, hogy ne kelljen kinyomtatnia és magánál tartania azokat (csak legyen feltöltve a telefonja, mielőtt felszállna).

Mi történik, ha törölve lett egy olyan repülőjárat, amihez már megvettem a transzferbuszra szóló menetjegyeket?

Lehetséges, hogy a légitársasága vagy az utasbiztosítása megtéríti a menetjegyét, azonban ezt előre meg kell beszélnie velük.

A repülőtérre szeretnék menni, hogy elérjem a járatomat. Milyen transzfert válasszak?

Olyan busszal kell mennie, ami legalább 3,5 órával a járata indulása előtt odaér a repülőtérre. A Frankfurti Repülőtérre vezető autópályák majdnem mindig forgalmasak, és gyakran kisebb balesetek is előfordulnak, amik 1 órás késéseket tudnak okozni az úton. Ha ez történne, még mindig 2,5 órával a járata indulása előtt oda fog érni a reptérre.

Más kérdésem vagy problémám van a transzferemmel kapcsolatban.

Lépjen kapcsolatba a hívóközpontunkkal a +386 1 431 7777 telefonszámon, hogy válaszolni tudjunk kérdéseire, és segíteni tudjunk Önnek.