Language
destinations

Bécs

A zene városa

Fedezze fel Bécs

Bécsben számtalan helyen kávézókkal megtűzdelt barokk utcakép és a birodalmi paloták látványa a meghatározó. Ez az ősi város fontos kereskedelmi állomás volt a kelták számára a rómaiak Kr.e. 15 körüli érkezésekor, így a város Ausztria kulturális, gazdasági és politikai központjává vált.  Biztosan lenyűgözi majd Bécs, hiszen pazar ételek, borok, elbűvölő dallamok és gyönyörű épületek fogják fogadni.

Látványosságok

Múzeumok

A MuseumsQuartier egy lenyűgöző épületegyüttes, ami múzeumokból, kávéházakból, éttermekből és bárokból áll, mindez hajdani birodalmi istállókban. Ez Bécs kulturális melegágya, és a tökéletes hely arra, hogy kikapcsolódjon és új emberekkel ismerkedjen meg. A művészlelkek a Leopold Múzeumban, a MUMOK-ban és a Kunsthalle épületében találnak szellemi menedéket. Ha gyerekekkel utazik, akkor látogasson el a Zoomba – a gyermeke összerakhat, törhet, rajzolhat, felfedezhet és alkothat az “Atelier” stúdióban, és folyamatosan változó kiállításokat tekinthet meg az “Exhibition” kiállításon, a legfiatalabbak pedig játszatnak az “Ocean” nevű területen.

A Kaiserliche Schatzkammer barokk korból származó, bámulatos kincseket rejt. Megtalálható benne egy arany rózsa, gyémántberakásos török kard, egy 2680 karátos kolumbiai smaragd, és ami a legérdekesebb – a birodalmi korona. Számos ritka vallási ereklyének is otthont ad: a szent kereszt egy darabjának, a Szent Lándzsának, amivel megsebezték Jézust a kereszten, egy szögnek a keresztre feszítésről, és egy tövisnek Krisztus koronájáról, valamint az utolsó vacsoráról az asztalterítő egy darabjának.

A bécsi Kunsthistorisches Museum Európa legjobb festőinek, szobrászainak és kézműveseinek munkáit tartalmazza. A múzeumban egy időutazásos kincsvadászatban lehet része, a klasszikus római kortól Egyiptomon át a reneszánszig.

Vallási nevezetességek

A Stephansdom a gótikus építészet mesterműve, és Bécs büszkesége. A templom már a 12. század óta ott áll, erre az Óriáskapu és a Pogány-tornyok emlékeztetnek. A külsejét csodálatos, halszálkamintás és a birodalmi sast ábrázoló cseréptető díszíti. A katedrális belseje is lenyűgözi majd a részleteivel és a 136 méter magas déli tornyával. Benne III. Frigyes német császár sírja található.

A Karlskirche, a legszebb barokk templom Bécsben 1716 és 1739 között épült. A Resselpark délkeleti sarkán található meg. A templom előtti két oszlop Borromeo Szent Károly életét mutatja be, akinek a templomot szentelték. Megtalálható benne egy múzeum, amiben a kiállított vallási műtárgyak és ruhák állítólag Szent Károly tulajdonát képezték.

Történelmi látnivalók

A Klosterneuburg monostor egy 900 éves barokk mestermű, amihez Ausztria legrégebbi borospincéje és szőlőskertje tartozik. Mássza meg a Kahlenberg dombot, hogy hihetetlen kilátásban legyen része a városra. Az éles szemű látogatók a Schneeberg hegyet is látni fogják, ami tisztább napokon feltűnik a horizont felett.

Ha érdekli a neogótikus építészet, akkor mindenképpen látogasson el a Rathausba. Az épületet Friedrich von Schmidt fejezte be 1883-ban. Az építészetért rajongók nagyra értékelik a csipkézett kő homlokzatát, a csúcsíves ablakait és karcsú tornyait. A fő torony 102 méter magas. Többnyelvű idegenvezetés segítségével járhatja be az Arkadenhofot, az egyik legnagyobb európai árkádos udvart, és a Festsaalt, ami minden júniusban otthont ad a Concordia Ball nevű eseménynek.

Események

Bécsben az év során számos esemény kerül megrendezésre, a legtöbb közülük zenei és művészeti rendezvény. A Varázsfuvola a Marionette színházban szinte minden nap műsoron van május 3-tól május 31-ig. Akik mindig is meg szerették volna tapasztalni, hogy milyen egy bécsi bál, azok meglátogathatják a Bécsi Kávémérők Bálját. Az esemény a klasszikus báli hagyományokat követik, de modern művészeti előadásokat is felvonultat. A barokk építészetet kedvelők értékelni fogják a barokk téli lovasiskola építészeti túráit is. Mássza meg a 170 lépcsőt, és tekintse meg az iskola barokk tetőszerkezetét, hogy többet megtudjon róla.

Legjobb vendéglők

Bécs helyi, nemzeti és nemzetközi ételeket is kínál. Helyi ételeket a Veranda, a Schank Zum Reichsapfel és a Quell nevű éttermekben tud kipróbálni. Ha nemzetközi éttermet keres, akkor a Julius Meinl am Graben vendéglő vagy a Das Lokal im Hof az Önnek való választás. Mindegy, hogy melyiket választja, mindenképpen jól fog lakni.

Legjobb szálláshelyek

Bécs számos szálláslehetőséget kínál, például remek hoteleket, családi vendégházakat vagy hosteleket.

Hostelek

A Vienna Hostel Ruthensteiner ingyenes wi-fi-t biztosít a vendégei számára, és 500 méterre található a Wien Westbanhof vonatállomástól, 300 méterre a Raimund színháztól és 2,2 km-re a Schönbrunni kastélytól.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A HOSTELEKRŐL

Panzió reggelivel

A Pansion Pharmador egy csendes udvarban található, és csak 10 perces sétára van a Westbanhof vonatállomástól és a Mariahilfer Straße bevásárlóutcától. 5 perces sétára van a Wiener Stadthalle rendezvényközponttól, és ingyenes, privát parkolást és Wi-Fi-t biztosít.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A PANZIÓKRÓL

Hotel

Ha remek szolgáltatásokkal és kiváló kialakítással rendelkező hotelt keres, akkor a Phoenix7 pont Önnek való. Csak két percre található a Mödling vonatállomástól. A hotelt modern ázsiai stílusú kialakítás jellemzi. Található benne ázsiai étterem, ingyenes Wi-Fi-t biztosít, a szobákhoz pedig erkély és műholdas lapostévé tartozik.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A HOTELEKRŐL

Közlekedési lehetőségek

Bécs remek csatlakozással rendelkezik Európa többi részéhez, a levegőben és a szárazföldön egyaránt, így nem lesz nehéz odajutnia. Mivel Bécs egy nagyváros, gyalog nehezen fog tudni közlekedni, azonban a jól szervezett tömegközlekedéssel és taxival bárhová eljut.

Bécs tömegközlekedési rendszere remek, mehet akár vasúttal, elővárosi vasúttal, metróval, villamossal (trolikkal) és buszokkal. A metró hatékonyan működik, így a metróból kiszállva csupán párpercnyi sétával eljuthat bárhová, ahová szeretne. Csak a bécsi metrónak a második legnagyobb utasszáma van a világon, és ebbe nincs beleszámítva a 27 villamosjárat, a több tucat vonat és a számos busz. Ha szeretne többet megtudni a bécsi tömegközlekedésről, akkor látogasson el a https://www.wien.gv.at/english/transportation-urbanplanning/public-transport/ oldalra

Bus routes from and to Vienna

Útvonalak Megálló
From Vienna to Munich Vienna – Linz – Munich
From Gyor to Vienna to Gyor Gyor – Bratislava – Vienna (APT) – Bratislava – Gyor
From Bratislava to Vienna airport and back Bratislava – Vienna (APT) – Bratislava
From Munich to Zagreb Munich– Linz – Vienna – Vienna APT – Bratislava – Gyor – Budapest – GP Goričan (border crossing) – Zagreb
From Zagreb to Munich Zagreb – GP Goričan (border crossing) – Budapest– Gyor – Bratislava – Vienna APT – Vienna – Linz – Munich
From Munich to Budapest München– Linz – Vienna –Viena Airport –Bratislava – Gyor – Budapest
From Munich to Bratislava Munich– Linz – Vienna – Viena Airport – Bratislava
From Budapest to Munich Budapest  Gyor  – Bratislava – Viena Airport – Vienna – Linz – Munich
From Bratislava to Munich Bratislava –  Vienna Airport – Vienna – Linz – Munich